ATATÜRK-2


Atatürk’ü anmak, onu anlamakla olur.
Yoksa kuru kuruya kendimizi Atatürkçü görmekle olmaz. Hele hele Kemalist olmakla hiç olmaz! Çalışmak, üretmek, hayal kurmak, hayalleri gerçekleştirmek için bir ömür sürmekle olur. Aksi halde 
-cı olmuş oluruz, -izm kurbanı ve -ist olmuş oluruz ki, ondan Allah’a sığınırız… 
(Konu ile ilgili bloğumuzda Şubat ayında paylaştığım -cı ya da -lı olmak başlıklı sunumumu okumanızı öneririm!)
SEVİNÇLİYİM
Aklı ve bilimi yeniden merkeze aldığınız için sevinçliyim Hocam. 
Rayından çıkmış olan inanç sistemimizi, düşünce ve bakış açımızı hurafelerden arındırma gayretine tanık olduğumuz için mutluyum Atam.
Sosyal, siyasal, aile, yönetim ve idare sistemini halkçılık ve katılımcılık anlayışına dayandırdığın için sevinçliyim Liderim.
Hürriyet, bağımsızlık benim adım, şanım, karakterim ve kaderim dediğin için bizlere o ufku gösterdiğin için huzurluyum Başkomutanım.
Kula kul, köle olma, avam ve maraba olma basiretsizliğini görüp, onları milletine reva görmediğin için bizlere özgüven aşıladığın ve eşit yurttaşlık haklarını sağladığın için sevinçliyim, huzurluyum ve mutluyum Cumhurbaşkanım.
Özgürlük ve hürriyet meşalesini tutuşturduğun için sevinçliyim. O hakları elde etmek için Batıda oluk oluk akan kanların tarihi vesikalarını okudukça senin kıymetini daha iyi anladığım için sevinçliyim Paşam.
Hak verilmez, gerekirse bedel ödeyerek söke söke alınır, özdeyişini Milletimize yaşatmadığın ve tereyağından kıl çeker gibi o özgürlükleri bize sunduğun için Milletimize level atlattığın için huzurluyum Atam.
“Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” diyerek kendinin ölümlü ve nihayetinde bir insan olduğunu beyan ettiğin için sevinçliyim. Hedefinin ise “En büyük eserim” dediğin -Türkiye Cumhuriyeti- olduğu ferasetine tanık olduğum için sevinçliyim Bilge Liderim.
“Beni görmek dünya gözüyle bedenimi görmekle değil, fikirlerimi anlamak ve onları hayata geçirmekle mümkündür.” diye ilke ve hayaller peşinde yeni ufuklara doğru yol alma ışığını gösterdiğin için sevinçliyim mütevazı, nazik ve Babacan Adam Atam. 
İnsanı büyüten değerlerin en başta geleni, kendini hedef göstermek yerine, düşün peşime diye halkını arkasına almak yerine, her bir ferde kendisini göstermek ve kendi değerini anımsatmakla olur, temel düsturunu iliklerimize kadar hissettirdiğin için mutluyum Büyük Adam Atam.
İnanç ve adanmışlık ruhunu, bitmiş tükenmiş bir imparatorluktan yepyeni ve taptaze bir Cumhuriyet kurarak bize somutlaştırıp sunduğun için sevinçliyim Paşam.
Din tüccarları ve din üzerinden saltanat sürenleri çok iyi teşhis edip onların ipliğini pazara çıkarmış olmanı ve onlarla mücadelenin ne kadar doğru olduğunu bugün yaşadıklarımızdan sonra daha iyi gördüğümden dolayı göremeyenlere üzülerek buruk şekilde sevinçliyim Hocam.
“İstikbal göklerdedir.” diyerek dünyayı ve yeryüzünü hayallerimize dar getirmeyi öğrettiğin için sevinçliyim. Evreni ve galaksileri gözlemeyi, onlara ulaşmayı hedef gösterdiğin için ve o uğurda adımlar attığın için huzurluyum Atam.
Gençlere umut bağladığın, gençleri de öğretmenlere teslim ettiğin için sevinçliyim Paşam. Her şeye rağmen, bugün dahi idealist insanların öğretmen olması gerektiği hakikatini beynimize nakşettiğin için mutluyum Başöğretmenim.
Eğitimci olarak senin emanet ettiğin gençlerin önünde olduğum gerçeğini bilerek yürüdüğüm için sevinçliyim. Onlara bilim ve akıl yolunun, vahyin nuruyla aydınlatılması gerçekliği görevimi, emanete hıyanet getirmeme gayretiyle mayaladığım için huzurluyum Atam.  
Çağdaşlık ve medeniyet ölçülerinin hamaset nutukları ile olmayacağını, çok çalışarak bıkmadan usanmadan üreterek uygarlık seviyesine ulaşılabileceğini kısa zamanda yaptığın atılım hamleleriyle bize gösterdiğin için sevinçliyim Başbuğum.
Seçme ve seçilme hakkını vererek, halkına güven duyduğun için onların karakterine en uygun yönetim modelinin Cumhuriyet ve katılımcı demokrasi olduğunu bildiğin için halkını çok iyi tanıyan bir kurucu lider olduğuna bizi inandırdığın için sevinçliyim Liderim.
Kadının insan yerine konmadığı, erkeğin yanında en iyimser şekliyle yardımcı figür olduğuna inandırıldığı bir dönemde, kadın hakları ile Türk kadınının gönlünde taht kurduğuna tanık olmakla mutluyum Centilmenim.
İş, eğitim, yönetim ve bütünüyle kamu haklarından yararlanmada kadın-erkek fırsat eşitliğini bugün dahi özlenen seviyesiyle taa o dönemlerde yakaladığını bilmiş olmakla sevinçliyim Paşam.
Pek çok ülkede bile aranan değerler olarak duran kadınlara cinsiyet üzerinden değil şahsiyet üzerinden haklarla yaklaşılması gerektiği Kur’ani ilkesini hayata geçirdiğini anlamış olmaklığımla huzurluyum Hocam.
Sponsorların peşlerinden cirit attığı günümüz devlet yöneticilerinin dahi imrenerek ve dudaklarını ısırarak hayran hayran izledikleri şıklığını sadece keyifle seyrederek mutlu olmaktayım, huzurluyum ve sevinçliyim ünlü Modelistim.
Sözü ve eylemi bir şekilde yaşadığın için gizli saklı işler tutmayan bir yönetici olduğun için yönetim sürecine dayalı olarak şahsi mal varlığı edinmediğin, edindiklerini de yine milletine ve devletine bağışlayarak gittiğin için sevinçliyim, huzurluyum ve mutluyum Atam.
Atam diyeni, Atatürk diyeni boynu bükük, ezik, yılgın ve pörsümüş koymadığına şahit oldum gibi bizzat özgüvenli ve insan olmanın onurunu yaşatacak kıvamda yücelttiğin için sevinçliyim Paşam…
“Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.” sözünle, ilk ilahi vahiy olan ikra’=oku  mesajının tefsir ediliyor olmasına vakıf olduğum için huzurluyum Hocam.
Bütün yetki ve güç elinde iken; Hitler, Stalin, Mussolini gibi çağdaş dünya liderleri diktatörlüğü seçmişken, sen görev ve yetki paylaşımını seçerek Türk Milletinin bağımsız ve demokrat asil karakterini dünyaya haykırmış, meclise tescil ettirmiştin. İki kez çok partili ve muhalefetli parlamenter sisteme geçiş denemelerinde bulunmuştun. Ama marjinal gruplara kaymalarından dolayı sağlığında iken şahit olamamıştın. Lakin temellerini atmıştın… Bu yüceliğinin kıymetini anlamış olmakla sevinçliyim Demokratım.
Azim ve iradenin inançla birleşmesiyle, başaramayacağı hiçbir zorluk olmadığı gerçeğini, küllerinden doğan bir Cumhuriyeti kurmakla bize göstermiş olduğun için huzurluyum Psikoloğum.
Zaafları, acziyetleri, başarıları ve üstünlükleri ile insan olmanın normalliğini, güzelliğini bize yaşattığın için sevinçliyim. Kutsiyet atfederek insan yüceltmenin ne kadar acı sonuçlar doğuracağı hakikatini bize, son dönemde yaşadığımız Fetö olayları ile bir kez daha öğrettiğin için mutluyum sevgili Öğretmenim.
Yavuz Sultan Selim döneminden sonra farkında olmadan Eşariliğe kaymış olan inanç sistemimizi yeniden Maturidiliğe çevirmene tanık olmakla mutlu ve huzurluyum Atam.
Sana sövenlerin aklı ile vücudu arasındaki sempatik ve parasempatik sinir sistemlerinin kısa devre yaptığına şahit olduğumu görüyor olmaklığımla sevinçliyim ve onlara acıyarak göbek deliğimden güldüğümü beyan etmekle mutluyum ATAM…

Hayati YAMAN

Yorumlar

Popüler Yayınlar