YİNE YENİDEN



"Saygıdeğer okul müdürümüz Ahmet hocamın elinden yıllar evvel, ki o zaman Müdür yardımcısı idi, diplomamı almıştım  bugün, yeniden karşısındayım ve bu defa büyük bir şerefle teşekkür belgesi alıyorum." Sözleri ile motivasyon eğitimini tamamlayan Tuğba Vural a çok çok teşekkür ediyoruz. Kendisi bize TEDx Türkiye kalitesinde bir sunum yaptı. Emeğine ve yüreğine sağlık. Bu özet görüntülerinden dahi olsa, eminiz siz de Onu çok seveceksiniz ve çok istifade edeceksiniz.

Kendileri Zile Ticaret ve Sanayi Odası Proje Koordinatörü ve Dış Ticaret Uzmanı.

Ahmet hocamızın ve Hayati hocamızın eski öğrencilerinden olan Tuğba Vural ablamız onları o derece gururlandırdı ki, salondaki bizler o heyecanın her saniyesine tanık olduk adeta...


Hatta kendileri de bizzat "Gerçekten bir eğitimcinin yaşayabileceği en büyük mutluluk,huzur ve keyfi bize  tattırdı." Diye duygularını ifade ederek bizleri teyit ettiler.

Tuğba ablamız, bizlerin içinden yeni Tuğbalar çıksın diye temennide bulunarak ufkumuzu açtı. Yurt içi ve yurt dışı deneyimlerinden, üniversite ve lise eğitim hayatından büyük bir samimiyetle yaşam kesitleri sundu. Onlar bize çok büyük yol haritaları çiziyordu.


Ayrıca Apple'ın kurucusu Steve Jobs'un hayat hikayesinin kendisini çok etkilediğinden söz etti. Adeta onun hayata tutunma konusundaki, inişli çıkışlı yaşamını kendisine örnek aldığını ifade etti. Tuğba ablamızın bahsettiği, Steve Jobs'un video konuşması linkini de aşağıya yükleyeceğimizi peşinen beyan ediyoruz...

Bu vesileyle kendilerine tekrardan teşekkür ediyoruz...

Tuğba ablamız, 6 aşamada motivasyonun kralını bizlere yaşattı ki, konu başlıkları şöyle idi:

1- İmkanlarınızdan şikayet etmeyin, imkanlarınızı kendiniz yaratın...


2-Her ne olursanız olun, en iyisi olun...


3-Fırsatları değerlendirin ve bir gün noktaların birleşeceğine inanın...


4-Başarısızlıklardan ve kaybetmekten korkmayın...


5-Hayallerinizden vazgeçmeyin...


6-Neşenizi asla kaybetmeyin...

Her bir başlığın altını mükemmel bir tecrübe ile dolduran ablamızla bir daha buluşur muyuz bilemeyiz ama biz şimdiden özledik bile!..

Kendilerine başarılarla dolu, mutlu ve sağlıklı bir hayat dileriz...

Moneradan yolculuk ekibi


https://youtu.be/ZhsMRisEMSg

Steve Jobs'un hayatına dair kendi ağzından bir kaç hikayesi

Yorumlar

  1. Bir öğrencime sordum.
    -Programda seni etkileyen en önemli şey neydi?

    -Tuğba ablamızın işlerinin yoğunluğu arasında, yıllık 5000 bin sayfa kitap okuma hedefi koyması, hocam dedi.

    Bunu kaydetmeliyim buraya...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın hocam, öncelikle Moneradan Yolculuk ekibine ve size buradan tekrar teşekkür etmek istiyorum…
      Yorumunuzu geç fark ettiğim için, ancak yazıyorum.
      2019 yılı başında aldığımız bir eğitimde “Kendinize ulaşılabilir hedefler koyun. Ev almak, araba almak gibi uzun vadeli hedefleriniz olsun; ama ulaşılabilir ve ulaştığınızda sizi motive edecek, mutlu edecek hedefleriniz olsun” diyordu eğitmen.
      Bende ilk, 2019 yılı başında koydum hedeflerimi. Önce kendime kitap sayısı koydum hedef olarak, sonra baktım ki zihnim sayının tutması için kalın kitapları okumamaya şartlandırıyor beni, sayfa hedefine çevirdim ilk hedefi.
      Bu yılda yine 5000 sayfa kitap okumak var hedefimde. Başka hedeflerim de var tabi...Gençler, sizlerin de ulaşılabilir, sizi motive edecek ve mutlu edecek hedefleriniz olsun.
      Gençler; hedefleriniz çok, yolunuz açık ve kaleminiz keskin olsun…

      Sil
    2. Baş ucu tavsiyelerinle baş tacımızsın her daim...

      Sil
  2. Merhaba, öncelikle konuşmanızı çok beğendiğimi belirtmek isterim.
    Farklı kitlelere sahip olan bir blog sayfası olduğunuzu düşündüğüm için konuşma da dikkatimi çeken bir konuyu sizinle paylaşma ihtiyacı duydum. Konuşma sırasında şiddet ibaresi bulunmasına atfen, videonun alt kısmına bir uyarı metni eklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Revize haliyle sayfanızda daha güzel görüneceğine inanıyorum.
    İyi çalışmalar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim eleştirel yaklaşımınıza! İki kişi veya iki yönlü cevaplanması gereken bir yorum olarak düşündüm. Şöyle ki, "Konuşmanızı çok beğendim..." dediğiniz için muhatap olarak Tuğba hanım kızım da belki yanıtlar diye düşünüyorum.

      Ben blog açısından cevaplamak isterim.

      Haklısınız yerel bir etkileşim alanı olmadığı için doğrudan olaya açıklık getirmek zorundayım. Tuğba hanım, Ahmet hocam ve ben geçmişte hayatı kesişmiş insanlarız. Ortak yaşadıklarımız ve şahitliklerimiz var. Ahmet hocamla anısını gülümseyerek "sıra dayağı" beyanı ile aktarmış olmasını kast ediyor olmalısınız. Ahmet hocamızın kendine özgü ve öğrencilerince kabullenilmiş tatlı sert üslup ve tarzı var. Belki bu tarzı muhatapları tolere edebilir ama hiç tanışmayan insanların birbirlerini ve amaçlarını yanlış anlamasına da neden olmamamız gerekirdi. Harika geçen bir motivasyon eğitimi sürecini bu tür anlık falsolara kurban etmemeli ve hem konuğumuzun, hem de sizlerin üzülmesine neden olmamalıydık! Ekip olarak bu sunumlarımızda daha dikkatli ve hassas olmamız gerektiğini hatırlattığınız için tekrardan çok teşekkür ederim...

      Sil
    2. Merhaba;
      Öncelikle eleştiriniz için çok teşekkür ettiğimi belirtmek istiyorum ve gecikmiş bir cevap olduğu için de ayrıca özürlerimi sunuyorum.

      Hayati Hocamın da bahsettiği üzere; ben, Ahmet Hocam ve Hayati Hocam ile çok anı biriktirdim. Üzerimde çok emeği olan iki kıymetli baş tacı onlar. Konu; dediğiniz gibi şiddet içerikli değil, tamamen latife amaçlı idi. Üstelik o günü hatırlıyorum da; sıra dayağı dediğimiz o olay, bir şiddet yada linç girişimi değil, sadece bir uyarıydı ve Ahmet Hocamın Odasından çıkan tüm arkadaşlarım gülümsüyordu. Çünkü basketbol maçı olan bir arkadaşımıza destek olmak için sınıfça Fizik dersinden kaçmıştık :) Dediğiniz gibi; şiddet içerikli ve ruhumuzda yaralar açan bir olay olsaydı, zaten bende o gün orada olmazdım.

      Bugün bir anne olarak düşünüyorum; okulda olduğunu sandığım çocuğumu, stadyumda tezahürat yaparken görsem, galiba ben daha fazla tepki verirdim :)

      Lütfen içeriği şiddet olarak değil, tatlı bir anı olarak algılayın. Sürçü lisan ettimse affola…

      Sil

Yorum Gönder

Lütfen yorumlarınızı bizimle paylaşınız. Yorumlarınız bizler için çok değerli. Onaylama işlemi zaman alabilir. Hakaret içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Popüler Yayınlar