TARİH

Arkadaşlar bu gün sizlere tarihi bir gerçeğin nasıl saptırıldığı ve okuyup araştırmayan bir toplum olduğumuz için her söylenene inandığımız acı gerçeğini bir örnekle açıklamaya çalışacağım.

Bundan sonrası Türk Dil ve Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Yusuf Halaçoğlu'na ait...

"Osmanlı Devleti, bugün 12 Adalar olarak bilinen adaları İtalya'ya bırakıyor. Sene 1912, Uşi Anlaşması'dır bu anlaşma. İtalya'ya bırakıyor fakat geçici olarak. Anlaşma şartlarına uyulduğu takdirde adalar tekrar Osmanlı Devleti'ne geri verilecek. Fakat şartlara uyum sağlanmıyor. Bu yüzden 3 yıl sonra yani 1915'te Londra'da bu konu gündeme geliyor ve Londra Paktı denilen anlaşmada bu adaların tamamı İtalya'ya bırakılıyor. Bakınız itiraz eden hiçbir padişah yok. Hiç bir tane sultan yok. Adaları İtalya'ya bırakmakla kalmıyorlar aynı sene bir de Çanakkale Boğazı'na dayanıyorlar ve Çanakkale Savaşı'nı yapıyoruz.

 Yani 12 Adalar önce Uşi'de, sonra da 1915 Londra'da İtalya'ya verilmiştir. Antlaşmalardaki Osmanlı temsilcilerinden biri Rumbeyoğlu Fahreddin Bey'dir. Bu adam kim mi? Türk milleti bir milli mücadele verirken, Kuvayı Milliye'yi kurmuşken, bu adam Kuvayı Milliye'nin karşısına Damat Ferit'in kurduğu Kuvayı İnzibatiye ile çıkan adamdır ve Yunan ordusunun yanında olmuştur. Savaş kazanılınca sürgün edilenlerin arasında yer almıştır. 12 Adaları İtalya'ya bırakan heyetin içerisinde bu adamlar mı itiraz edecekti?

 Şimdi asıl olaya gelelim... Uşi Anlaşması'nın ismini aldığı Uşi, Lozan şehrinin bir semtidir. Bu yüzden 1912'de imzalanmış olan Uşi Anlaşması, İtalyan tarihinde Lozan Anlaşması olarak geçer. Fakat bizim bildiğimiz yani 1923'te imzalanan Lozan Barışı ile bu anlaşmanın bir ilgisi yoktur. Ve birbirine karıştırılmasın diye bu anlaşmaya Uşi Antlaşması denmiştir.

İşte maalesef sözde tarihçiler, yani Kadir Mısıroğlu, Armağan gibi avaneler, bu durumdan faydalanıyor ve 12 Adaların Lozan Anlaşması'nda gittiğini söylüyorlar. Halbuki o Lozan başka, bu Lozan başka. Ne yazık ki bunu bütün millete yutturdular ve böylece milletimizi Lozan barışına düşman ettiler. Bizim bildiğimiz Lozan Anlaşması'nda ise bilakis Ege'de birçok ada Türkiye'ye geçmiştir. Türkiye'ye Lozan Anlaşması ile geçen bu adalar ise son 10 yılda Yunanistan'a bırakılmıştır. Bugün Yunan papazların mangal yaptığı Ege adaları, uluslararası anlaşmaya göre halen daha Türklerindir."


Atatürk İzmir'i kurtaracağına, keşke Yunan kazansaydı! Sözünü de birileri boşuna sarf etmemiş demek ki! Diyeceğim bu kadar arkadaşlar...


İ. Altaykan Eryiğit

Yorumlar

  1. Çok teşekkür ederim evladım. Bu vesika büyük bir şeref levhası olarak kalmalı burada. Vesile olduğun için teşekkür ederim.

    Ayrıca mağlum zatın ölümünden sonra yine "dinimizce ölünün arkasından kötü konuşmak yoktur" uydurmaları tavan yapmaya başladı. Sanki kendisinjn arkadan konuştuğu Atatürk, Akif, Afganî, M. Abduh vs hayatta!!!
    O ölünün arkasından konuşmak yoktur uydurması Muaviye ve avanesinin yedikleri herzelerin üzerini örtmeye yönelik aklama operasyonudur. Kel ölünce sırma saçlı, kör ölünce badem gözlü olmamalı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuzdan çok istifade ettim hocam. Teşekkür ederim

      Sil
  2. Aferin İ. Altaykan Eryiğit evladım. Çok güzel bir tarihi gerçeği gayet anlaşılır bir dille gözler önüne sermişsin.
    Kalemine ve yüreğine sağlık.
    Tarihi çarpıtmak ve tarih üzerinde yalan söylemek bizim kendini yunana daha yakn hisseden sözümona tarihçilerin en baş yöntemidir.
    Bu ülkede ezanlar gürül gürül okunuyor, müminler huşu içinde ibadetlerini yapabiliyorsa bu şanlı bayrağımızın özgürce dalgakanmasıyla mümkün olmuştur ve bu bayrağı Türklüğün 20. Yüzyıldaki Alp Er Tunga evladı olan Gazi Başbuğumuz Mustafa Kemal Atatürk dalgalandırmıştır.
    Tarih ve Türklüğün derin vicdanı buna da, keşke yunan kazansaydı diyen geberik soysuzların yaptıklarına da tanıktır.
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene!

    YanıtlaSil
  3. Büyük Türk Milleti ve Türklük uğruna kim hizmette bulunduysa Allah razı olsun. Yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Ne mutlu Türküm diyene

    YanıtlaSil
  4. http://millivicdanhaber.com/yusuf-halacoglu-ndan-kadir-misiroglu-severlere-bilgi--471

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Lütfen yorumlarınızı bizimle paylaşınız. Yorumlarınız bizler için çok değerli. Onaylama işlemi zaman alabilir. Hakaret içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Popüler Yayınlar