-AÇIZ- DİYEMEYENLER VAR!


Sokak hayvanları.

-Onların bizim üzerimizde hakkı olduğunu biliyor muyuz?
-Onların Allah'ın iradesiz müslüman kulları olduğunu biliyor muyuz?
-Onların biz insan türünün hizmeti için yaratıldığını biliyor muyuz?
-Onların hizmetleri karşılığında gündeliklerini behemehal ödememiz gerektiğini biliyor muyuz?
-Onların ücretini/azığını ödemediğimiz zaman hesaba çekileceğimizi biliyor muyuz?
-Onların rızkını Rabbimiz bizim elimizden veriyor. Bunu biliyor muyuz?
-Onların yaban hayatta böyle bir sorunları yoktu. Biz insan türü olarak onları evcilleştirdik ve şehirleşen hayatla da açlık sorunu yaşattık. O halde bu sorunu bizim çözmemiz gerektiğini biliyor muyuz?
-Sokaklarımız kaburgaları sayılan aç köpekler, aç kedilerle dolu. Bu durumdan rahatsız oluyor muyuz?
-Eğer rahatsız olmuyorsak merhamet ve acıma duygumuzun köreldiğini biliyor muyuz?
-Hasta kedi ve köpeklerin tedavisi için hiç bir çaba göstermemenin hesabı olmayacak mı sanıyoruz?
-Göçmen kuşların bakım ve tedavisi için bile vakıf kuran atalarımızın medeniyetine böyle mi varis oluyoruz?
-Bu sorular eğer içinizde hiç bir kıpırtı oluşturmuyorsa, bizi ve samimiyetimizi de sorgular mısınız?
Ne olur daha duyarlı olalım! Sayımız artsın. Onların derdine çare olanlar artsın ki, duyarlı insanların yükü azalsın. Sokak başlarına aç hayvanlar için yemek artıkları bırakalım. Yiyecek atıklarını çöpe atmak yerine ayrı bir kapta biriktirip, onların yemesini sağlayalım.
-Evimizde sıcak sobanın başında ya da kalorifer peteğine ayak uzatarak onlara acımak yerine, harekete geçmenin, küçücük bir azığın dahi onları günlerce hayatta tutacağını unutmayalım...

Uzun vadede ise; seçim atmosferine girildiği için başkan adaylarından hayvan barınakları yapmasını talep edelim. Hayvan barınakları yapmalarını seçim beyannamelerine girdirelim. Bu konuda adaylardan söz alalım. Partisine bakmaksızın hayvanlara sahip çıkacak başkan adaylarına oy vereceğimizi deklere edelim. Takipçisi olalım.

Belediyelerin iş bulmak ya da iş veren olmak gibi bir yükümlülüğü yoktur ama sokak hayvanlarına bakmak gibi bir yükümlülüğü vardır...


Moneradan yolculuk ekibi.

Yorumlar

  1. Büyük bir problem, gündemimizde bu kadar mı az yer kaplar? Umarım bir nebze olsun duyarlılık bilinci inşa ederiz...

    YanıtlaSil
  2. Monera ekibi mühim bir konuya değinmişsiniz.Tebrikler.
    'Sokak başlarına aç hayvanlar için yemek artıkları bırakalım.' yemek artığı fakat hangi yemek artığı çok geniş bir kavram ,fırından alıp kapısındaki kediye bölüp verdiğim ekmeği kedi yemedi ,köpek yemedi kokladı ve gitti ha yani ekmeği bile yemeyen (belki o ana mahsustur) hayvan(kedi köpek kısaltması olarak düşünün lütfen yazı boyunca) yemek artıklarını bir çoğunu yemeyecektir niye? ayşe teyzenin oğlu bu yazıyı okudu annesine dedi annesi ertesi gün kuru fasulye yemeğinin artığını kapının önüne koydu yemeyen hayvanlar illa olacaktır bu nedenle evrensel bir gıda olmalı yani her bebek nasıl anne sütüne hayır diyemiyorsa kedi köpek de mamaya hayır demez.

    Benim fikrim:zile fende tahminimce en az 400 öğrenci var herkes mama kumbarasına 50 kuruş atsa 200TL yapar bu 42 KG MAMA yapar bu büyük bir rakam her kedi köpek 200 gram yese 210 kedi köpek beslenir yani bir öğrenci 50 kuruşla 210 kedi köpeği doyurabilir.Yaklaşık 15 gün yeter diye düşünüyorum ayda 1TL ile bu gerçekleştirilebilir.(15kg 60Tl olarak hesapladım)

    Bunu gören diğer liselerde eminim bu çalışmayı sürdürecektir neticede ve 10 lise bu davranışı yapsa 2100 kedi köpek beslenebilir yani bir öğrenci ayda 1TL ile 2100 kedi köpeği besleyebilir ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. *Düzeltme 15kg 70TL

      Sil
    2. Çok güzel bir teklif. Üstelik makul bir fiyat. Ama mamaların korunması ve nerelerde servis edilmesi konularına da açıklık getirmek gerekli. Okulda konuşalım...

      Sil
  3. Mamaların korunması derken depolamayı kastediyorsunuz sanırım buna değineceğim.Nerden alıcaz mamaları derseniz internetten (n11,gittigidiyor vs) 15 kg si 70 tl olanlar idealdir.Marka ismi vermek istemiyorum beni mama fabrikası sahibi zannedebilirler :d .Eğer bozulma anlamında diyorsanız mamayı bakliyat olarak düşünebilirsiniz kolay kolay bozulmaz.
    '' nerelerde servis edilmesi '' kapları şimdilik örnek teşkil etmesi için okulun önüne koyabilirsiniz.Hayvan sevmeyen öğrenciler olabilir onun için okulun arkasına da koyabilirsiniz (öğretmen otoparkı duvarı önü)
    Çarşıyı tavsiye etmem, bazı esnaflar hoşnut olmayabilir.Ayrıca her öğrenci gönüllük esas alınarak kendi evinin önüne alınan mamadan koyabilir kabıda eski bir tabak vs kullanabilir bittikçe okuldan alır(bu yüzden her öğrencinin kolaylıkla alabileceği bir yerde muhafaza edilmeli okulun önündeki bekçi kulübesinde muhafaza edilebilir bittikçe getirdiği poşetine koyup servise biner) bunu ilk başta çoğu öğrenci süper diyecektir lakin gitgide gönüllü sayısı azalacaktır yanılabilirim de umarım yanılırım on kişi olsa kafi .Diğer okullar görecektir veya duyacaktır bunu da okul öğrencileri yapmalı Bu öğrencilerin duyarlılık seviyesine bağlı.
    ''Okulda konuşalım'' ben zile fenden mezun oldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mezun oldum diyen dillerinden bal akıyor evladım. Gayet açıklayıcı bilgiler sunmuşsun çok teşekkür ederim. Hayati öğretmenin.

      Sil

Yorum Gönder

Lütfen yorumlarınızı bizimle paylaşınız. Yorumlarınız bizler için çok değerli. Onaylama işlemi zaman alabilir. Hakaret içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Popüler Yayınlar