PK (Pee Key)


Hani şu “Her çocuk özeldir.” filminin aktörü Aamir Khan var ya! Bu da onun filmi. Ve en az onun kadar harika bir film! Bir sosyolojik yaraya neşter vuruyor. PK, ders niteliğinde muhteşem bir film. Seyretmenizi canı gönülden tavsiye ederim.

Şimdi o filmi seyrettikten sonra şu ayetleri okumanızı isteyeceğim! Bakın bakalım putlar nasıl kırılıyor ve büyük putun başına balta nasıl asılıyor?
-Saffat 91-93 arası.
-Enbiya 58-67 arası.
-Tevbe 31 deki din adamlarını, Rab edinmeme uyarısı…
-Al-i İmran 78 deki ağızlarını eğip bükerek Arapça bir şeyler okuyarak Kur’an dan konuşuyormuş süsü verenler, uyarısı…
-Hucurat 16 daki Allah’a din öğretme cüretinde bulunan zevzekleri tanıma uyarısı…
-Kalem 37 deki kendi kitaplarından konuşmalarına rağmen, Allah katından indirilmiş gibi davranarak konuşanları tanıma uyarısı…
-Hud 2 deki bizi Allah’tan başkasına kul olmayalım diye Kitabını bile kendisinin açıkladığı uyarısı ve müjdesi…
Ne güzel bir güvence! Kendisinden başkasına kul etmemek, kula kulluğa imkan bırakmamak ve bizi kullara muhtaç etmemek… Eee daha ne desin Rabbimiz bilmiyorum ki?

İşte bizim yeryüzü tanrıları, bağırsakları gaitalı kıl yumakları, Allah’lığa soyunmuş kıllı zevat da, tıpkı PK filminde olduğu gibi bizi Allah ile kandırıyor.(Fatır-5) Ülkemizi Tanrılar Cumhuriyetine çevirdikleri için bi’ onların anlattığı ve bizi şirk ile inanmaya çalıştıkları uydurulmuş din ve insanların yarattığı tanrı var! Bir de Allah’ın gönderdiği Yüce Kitapta anlatılan indirilmiş din ve insan da dahil her şeyin yaratıcısı bir tanrı olan Allah var…

İşte bunlardan, yeryüzü tanrılarından kurtulmadıkça, bunların ayaklarını yere bastırıp normal bir insan olduklarını kabul etmedikçe biz iflah olmayız. Daha çok istismarcılar çıkarırız aramızdan…

Düşünün ve akledin lütfen! 

Eğer bizi bu ululara mahkum ediyorsa bir Tanrı, O Allah değildir. Ve öyle bir Tanrı yoktur zaten yırttınız. Ne demeye kendinizi onlara mecbur ve mahkum hissediyorsunuz?

Bütünüyle Şan ve Şeref kendisine ait olan O Allah’tır. Tektir/Birdir. Eşsiz ve benzersizdir. O hiçbir şeye yani o ululara da muhtaç değildir. Bilakis o ulular ONA muhtaçtır. 
Bu pasaj da, hani o çokça okuduğumuz İhlas Suresi var ya, işte ondan bölümler…
Allah’a emanet olun. Yönelişiniz sadece ONA olsun…


Hayati YAMAN

Yorumlar

Popüler Yayınlar